SAFA lantik pengurusan pasukan baharu untuk kejohanan tahun hadapan

Langgani saluran TELEGRAM kami untuk berita terkini
Read Time:1 Minute, 5 Second

KOTA KINABALU: Persatuan Bola Sepak Negeri Sabah (SAFA) melakukan persiapan awal dengan melantik pengurusan pasukan baharu bagi menghadapi kejohanan besar yang bakal berlangsung tahun depan.

Ia termasuk pelantikan Naib Presiden, Datuk Fairuz Renddan sebagai Pengerusi Pasukan Piala Liga Bolasepak Malaysia (MFL), Piala Presiden dan Piala Belia bagi tahun 2024.

Manakala Asmey Ruddy pula dilantik sebagai pengurus pasukan Sabah untuk temasya Sukan Malaysia (SUKMA) Ke-21 yang diadakan di Sarawak, Ogos tahun hadapan.

Presiden SAFA, Datuk Ir Shahelmey Yahya berkata, pelantikan berkenaan dipersetujui sebulat suara dalam mesyuarat eksekutif yang diadakan baru-baru ini.

Selain itu katanya, Shamsuddin Mohd Shah diberi kepercayaan bagi menggantikan Datuk Abdul Rahman Zakaria untuk jawatan Setiausaha Agung SAFA.

“Penstrukturan semula jawatankuasa badan sukan ini amat penting bagi memastikan pembangunan dan pengurusan SAFA terus berjalan lancar.

“Semua mereka yang dilantik mempunyai pengalaman luas dalam dunia bola sepak dan sudah pasti mampu membawa kebaikan kepada sukan berkenaan di Sabah,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Shahelmey berkata, SAFA perlu melakukan persediaan sebaiknya dalam pembangunan sukan bola sepak di negeri ini.

Katanya, ia adalah tindakan awal untuk pelbagai kejohanan yang bakal berlangsung pada tahun 2024.

“Objektif seterusnya sudah pasti mempersiapkan pasukan bagi mengharungi setiap kejohanan kerana kita mahu menghasilkan pencapaian terbaik dalam setiap penyertaan.

“Sudah pasti, untuk memberi saingan kompetitif, saya lihat persiapan perlu dilakukan seawal mungkin,” katanya.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *