Senator Idris Ahmad (dua kiri) menyampaikan cek replika berjumlah RM58,546,046 juta kepada Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor di Seri Gaya pada Jumaat.

Sabah Terima RM58.5 Juta Dari Kerajaan Persekutuan

Langgani saluran TELEGRAM kami untuk berita terkini
Read Time:40 Second

KOTA KINABALU: Kerajaan Negeri menerima peruntukan sejumlah RM58,546,046 juta daripada Kerajaan Persekutuan untuk bayaran elaun kepada Imam, guru takmir, guru KAFA, bilal serta siak.

Upacara penyerahan cek replika disempurnakan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Senator Idris Ahmad kepada Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor di Sri Gaya pada Jumaat. (28 Jan)

Peruntukan ini adalah untuk menjamin kebajikan mereka terjaga dan sebagai penghargaan terhadap jasa mereka sebagai penggerak komuniti dalam menegak syiar Islam menerusi pendidikan keagamaan dan pengukuhan peranan institusi masjid.

“Meskipun pertemuan hari ini singkat namun ia padat dengan idea dan cadangan bagi menambah baik pengurusan serta pembangunan hal ehwal agama Islam terutamanya di Sabah,” kata Hajiji.

Turut hadir ialah Menteri Tugas-Tugas Khas, Datuk Mohd Ariffin Mohd Arif dan Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Seri Sr Safar Untong.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *