
Program Jelajah Kasih Keluarga Malaysia & Jerayawara Keluarga [email protected] di Kota Belud
KOTA BELUD: Isteri Ketua Menteri, Datin Seri Juliah Salag merasmikan Program Jelajah Kasih Keluarga Malaysia Peringkat Negeri Sabah dan Jerayawara Keluarga [email protected] Kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Pintasan, di Dewan Serbaguna Embo Ali, di Kampung Pandasan, di sini pada Sabtu.

Program Jelajah Kasih Keluarga Malaysia Tahun 2022 merupakan titik permulaan kepada siri penjelajahan bagi menyantuni kumpulan sasar keluarga Malaysia, manakala program Jerayawara Keluarga [email protected] pula adalah siri penjelajahan program kekeluargaan di seluruh negeri Sabah yang telah dilancarkan di Sulaman pada 3 Mac lalu.
Yang Dipertua Pertubuhan Muafakat Titipan Amal Isteri Wakil Rakyat, Gabungan Rakyat Sabah (MUTIARA GRS) itu berkata, program Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) Sabah dengan MUTIARA GRS itu menyasarkan golongan wanita, ibu-ibu sama ada suri rumah atau yang bekerja terutama di kawasan luar bandar manakala bagi Jelajah Kasih Keluarga Malaysia, fokus kepada keluarga B40.