Jangan Leka, Terus Patuhi SOP Musim Perayaan – Limus

Read Time:1 Minute, 8 Second

KUALA PENYU : Masyarakat yang meraikan sambutan Tahun Baharu Cina digesa agar tidak leka dan terus mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan.

Pembantu Menteri Kerja Raya, Datuk Limus Jury berkata, masyarakat khususnya di daerah ini perlu terus membudayakan norma baharu ketika menyambut perayaan yang kini dibenarkan disambut secara sederhana. 

“Kita berharap agar semua anggota masyarakat supaya tidak leka dalam menyambut tahun baharu Cina ini dan teruslah mematuhi SOP yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Majlis Keselamatan Negara (MKN).

“Semoga dengan pematuhan SOP, suasana tahun baharu ini tidak membawa apa-apa masalah kepada masyarakat di daerah ini dan semoga kita semua sihat serta terhindar daripada wabak COVID-19,” katanya.

Limus ditemui media dalam Program Walkabout Chinese New Year 2022 Bersama Pembantu Menteri Kerja Raya di sini, baru-baru ini.

Dalam program seawal jam 8 pagi itu, Limus yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuala Penyu menyampaikan ‘angpow’ dan sumbangan limau kepada Ketua-ketua Masyarakat Cina (KMC) serta para peniaga  di premis perniagaan sekitar Pekan Kuala Penyu dan Monsoi Square.

Terdahulu, beliau melakukan upacara sembahyang di Tokong Cina Lung Hwa Beaufort, di samping menyampaikan sumbangan serta limau kepada Pengerusi Persatuan Penganut Agama Budha Lung Hwa Lumat, Ko See King.

Di Menumbok pula, Limus juga melakukan upacara sembahyang di Tokong Cina Menumbok dan penyampaian limau serta ‘angpow’ sambil diiringi tarian singa.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.