HomeUtamaKementerian bincang permohonan kecualikan cukai jalan kerana jalan rosak 

Kementerian bincang permohonan kecualikan cukai jalan kerana jalan rosak 

Read Time:53 Second

SANDAKAN: Kementerian Pengangkutan akan membincangkan isu permohonan dan rayuan pengguna jalan raya kenderaan persendirian di Sabah yang mahukan pengecualian bayaran cukai jalan.

Menterinya, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong berkata, pihaknya memahami hasrat pengguna jalan raya di Sabah tetapi buat masa ini beliau tidak mahu menjanjikan apa-apa, tetapi akan membawa isu itu ke kementerian serta pihak berkaitan.

“Saya akan bincang dengan pihak kementerian dan melihat implikasinya macam mana, saya akan bincang dengan pihak kerajaan negeri, Menteri Kerja Raya Sabah dan macam mana kita nak buat.

“Saya tengok keadaan ini kena lihat secara menyeluruh dan saya faham apa permintaan itu lapor Berita Harian.

“Saya tidak akan buat satu janji bulan dan bintang, tak boleh, kita kena, ini tertakluk kepada kemampuan kewangan negara,” katanya dalam sidang media sempena Majlis Perasmian Pembesaran Lapangan Terbang Sandakan, di Sandakan, semalam.

Sebelum ini, media melaporkan pengguna jalan raya di Sabah mahukan pengecualian bayaran cukai jalan susulan keadaan jalan raya di Sabah yang agak daif.

Pengguna meminta agar pengecualian bayaran cukai jalan diberikan sementara menunggu pembinaan Lebuh Raya Pan Borneo siap.

RELATED ARTICLES
Utama

Banjir Membakut : Jumlah mangsa meningkat kepada 114 orang

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular