Warga Emas Gembira Terima Bantuan Rumah

Langgani saluran TELEGRAM kami untuk berita terkini
Read Time:56 Second

PITAS: Nasib seorang warga emas di Kampung Tombilidon Pitas terbela dan mendapat perhatian kerajaan selepas menerima bantuan rumah.

Tseu Fook Shiu,83, mensyukuri keprihatinan kerajaan yang telah menghadiahkan sebuah rumah kepada keluarga beliau menerusi Program Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT).

Majlis simbolik penyerahan kunci rumah kepada Tseu disempurnakan oleh Menteri Pembangunan Luar Bandar Sabah, Datuk Jahid Jahim semalam sempena Lawatan Kerja Menteri dan rombongan ke daerah Pitas bermula Khamis lalu hingga Jumaat.

Turut hadir Pembantu Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Sabah, yang juga Adun Pitas, Dato’ Sri Dr Ruddy Awah, Timbalan Menteri Pembangunan Luar Bandar Sabah, Harun Durabi, Setiausaha Tetap (SUT) Kementerian Pembangunan Luar Bandar Sabah (KPLBS), Datuk Faimin Kamin dan Pegawai Daerah Pitas, Pegawai Daerah Pitas, Firuz Idzualdeen @ Benetty Mohd Dzul.

Menurut Tseu, dengan adanya rumah itu, sudah pasti akan memberikan keselesaan kepada mereka sekeluarga kelak.

“Syukur akhirnya saya dan keluarga mendapat rumah yang lebih selesa, terima kasih kepada pihak kerajaan melalui Pejabat Daerah Pitas kerana telah meluluskan rumah saya ini,” katanya.

Sementara itu, Jahid menghargai usaha kedua-dua Wakil Rakyat dan kepimpinan tertinggi daerah tersebut yang telah membantu melancarkan proses pembinaan rumah berkenaan kepada Tseu.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *