HomeUtamaSabah Masters bersedia membuat kemunculan semula tahun ini

Sabah Masters bersedia membuat kemunculan semula tahun ini

Read Time:53 Second

KOTA KINABALU: Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor telah memberikan pengesahan Kerajaan Negeri untuk menghidupkan semula Sabah Masters International Golf Tournament selepas tiga tahun berlalu.

Beliau bersetuju dengan kejohanan golf antarabangsa yang menyatukan pemain profesional terkemuka dari rantau Asia Pasifik akan pergi jauh bukan sahaja dalam mempromosikan sukan itu tetapi juga mendedahkan Sabah sebagai destinasi pelancongan kepada dunia golf.

Ketua Menteri berkata demikian ketika mengadakan pertemuan dengan Lembaga Pelancongan Sabah (STB) delegasi yang diketuai oleh pengerusinya Datuk Joniston Bangkuai bersama penganjur pelancongan golf profesional, Presiden One Asia dan Ketua Pegawai Eksekutif Kuma Krishna Muthuraja.

STB, sebagai pemilik jenama Sabah Masters telah memberikan hak kepada One Asia untuk mengurus dan mengatur kejohanan yang dicadangkan untuk diadakan pada akhir November.l

Lokasi kejohanan yang dicadangkan ialah di Dalit Bay Golf and Country Club.

Dalam taklimatnya kepada Hajiji, Kuma berkata selain Malaysia, pemain golf profesional terkemuka dari Thailand, Korea, Australia, Filipina antara yang dijangka akan datang.

Turut hadir bersama delegasi ialah Ketua Pegawai Eksekutif STB, Noredah Othman dan Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif/Ketua Pegawai Kewangan, Julinus Jeffrey Jimit.

RELATED ARTICLES
Utama

ESSCOM bakal lancarkan aplikasi ‘Friends Of Sabah’

Mahkamah Kota Kinabalu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular