HomeIsu tempatanPelancong wanita China buat laporan polis, kes cabul di Semporna

Pelancong wanita China buat laporan polis, kes cabul di Semporna

Read Time:1 Minute, 2 Second

SEMPORNA: Seorang pelancong wanita warga China membuat laporan polis kerana mendakwa dia telah dicabul oleh seorang pembantu jurulatih selam scuba (divemaster) semasa melakukan aktiviti selaman scuba di perairan sebuah pulau peranginan di daerah Semporna pada Jumaat lalu.

Dalam kejadian pada 5 Mei 2023 jam
lebih kurang 1.00 petang, mangsa merupakan seorang pelancong wanita warga China berumur 25 tahun mengatakan telah dicium oleh seorang pembantu jurulatih selam scuba (divemaster) semasa melakukan aktiviti selaman scuba di perairan sebuah pulau peranginan di daerah Semporna.

Pemangku Ketua Polis Daerah Semporna, Asisten Superintenden Arif Abdul Razak berkata, pengadu/mangsa membuat laporan polis pada 6 Mei 2023 jam 10.03 pagi sebelum bergerak ke Lapangan Terbang Tawau sebelum berlepas ke Kuala Lumpur dan seterusnya menyambung penerbangan balik ke negara asal.

“Hasil dari maklumat tersebut, suspek dalam kejadian ini seorang lelaki berumur 27 tahun warga tempatan yang bekerja separuh masa sebagai pembantu jurulatih selam scuba
dengan sebuah pusat selaman scuba telah ditangkap pada 7 Mei 2023 jam lebih kurang 12.50 pagi di sebuah penginapan atas air dalam daerah Semporna.

“Siasatan dijalankan dibawah Seksyen
354 Kanun Keseksaan dan reman ke atas suspek telah dipohon di bawah Seksyen 117 Kanun Prosedur Jenayah sehingga 11 Mei 2023 untuk siasatan lanjut,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

RELATED ARTICLES
Isu tempatan

Pesta Kaamatan landasan terbaik kukuhkan ikatan perpaduan merentasi agama, bangsa dan...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular