20,700 Keluarga Sahabat AIM Terima Bakul Kasih AIM Seluruh Malaysia

Langgani saluran TELEGRAM kami untuk berita terkini
Read Time:51 Second

KOTA KINABALU : Sebanyak 20,700 buah keluarga Sahabat Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) diseluruh negara menerima bantuan bekalan makanan asas menerusi Program Bakul Kasih AIM.

Pengerusi Eksekutif AIM Datuk Seri Lajim Ukin berkata, bantuan itu adalah bagi membantu meringankan beban Sahabat AIM yang terkesan dan terjejas akibat pandemik COVID-19 di negara ini.

“Kita telah menyerahkan bantuan bekalan makanan ini diseluruh negara yang memberi manfaat kepada hampir 20,700 buah keluarga diseluruh negara termasuk di Sabah.

“Kebanyakkan mereka ini tidak boleh menjalankan perniagaan seperti membuka kedai makan, gerai minum dan lain-lain,”katanya.

Katanya, pelbagai Program Pemasaran Produk Sahabat Secara Atas Talian sedang dilaksanakan bagi membantu Sahabat menjangkau pasaran lebih luas.

“Semua pihak dan kakitangan juga sedang berusaha untuk membantu merangka pelan pemulihan pendapatan Sahabat supaya Sahabat dapat bangkit semula daripada situasi sukar sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

“Sahabat dinasihatkan sentiasa menjaga kesihatan serta patuh kepada SOP ditetapkan kerajaan supaya kita sama-sama dapat memutuskan COVID-19 ini dengan segera dan dapat kembali menjalankan perniagaan seperti biasa,”katanya.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *