HomeIsu tempatanKanak-kanak lelaki 6 tahun ditemui mati lemas dalam kolam renang

Kanak-kanak lelaki 6 tahun ditemui mati lemas dalam kolam renang

Read Time:1 Minute, 19 Second

LABUAN: Seorang kanak-kanak lelaki berusia enam tahun ditemui mati lemas dalam kolam renang di sebuah villa dekat sini awal pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Wilayah Persekutuan (WP) Labuan, Superintendan (Supt) Ahmad Jawila mengesahkan kejadian dan menerima maklumat mengenai kejadian itu pada jam 8.05 pagi tadi (21 Jan) tentang kejadian seorang kanak-kanak lelaki berumur enam tahun lemas di kolam renang, sebuah Villa W.P Labuan.

Katanya, pada 21 Jan jam lebih kurang 7.45 pagi, mangsa yang menginap di Villa tersebut bersama beberapa orang kanak-kanak yang lain pergi mandi di kolam renang yang terletak di hadapan Villa.

“Pada masa itu, ibu mangsa berada di tepi kolam dan mengawasi mangsa bersama kanak-kanak yang lain.

“Lebih kurang 15 minit kemudian, kesemua kanak-kanak yang mandi di dalam kolam tersebut telah diarahkan untuk masuk ke dalam villa. Namun, ibu mangsa tidak nampak anaknya dan beliau telah masuk ke dalam rumah untuk membuat pencarian.

“Selang beberapa minit, terdapat beberapa orang kanak-kanak menjerit di kawasan kolam kerana menjumpai mangsa di dalam kolam dalam keadaan tidak sedarkan diri,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Menurut Ahmad, mangsa kemudiannya telah diangkat ke tepi kolam dan dijalankan bantuan pernafasan (CPR).

“Mangsa telah disahkan meninggal dunia oleh Pegawai Perubatan Unit Kecemasan Hospital Labuan.

“Siasatan awal dapati bahawa tiada unsur jenayah di dalam kejadian ini,” katanya.

Bagaimanapun, Ahmad berkata, pihak polis sedang menjalankan siasatan lanjut dan meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian diminta untuk menghubungi mana-mana balai polis berhampiran atau terus berhubung dengan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) W.P Labuan ditalian 087-412222.

RELATED ARTICLES
Isu tempatan

FPP UMS jayakan konsert muzikal kanak-kanak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular