HomeIsu tempatanPersatuan kakitangan pengurusan UMS rai sambutan Hari Raya-Kaamatan 2023

Persatuan kakitangan pengurusan UMS rai sambutan Hari Raya-Kaamatan 2023

Read Time:1 Minute, 12 Second

Kota Kinabalu: Persatuan Pegawai Pengurusan dan Profesional Universiti Malaysia Sabah (PPUMS) meraikan sambutan Hari Raya Aidilfitri dan Pesta Kaamatan 2023 bersama ahli-ahlinya, di sini baru-baru ini. 

Presiden PPUMS, Alna Tugon berkata penganjuran tersebut bertujuan merapatkan lagi jalinan silaturahim sedia ada di antara ahli di samping berkongsi keterujaan menyambut Hari Raya dan Pesta Kaamatan tahun ini. 

“Seramai 120 ahli PPUMS hadir memeriahkan sambutan hari ini. Kita harap dengan adanya penganjuran seperti ini akan menambahkan lagi jalinan akrab dalam kalangan ahli. 

“Pada kesempatan ini, saya mengajak semua rakan-rakan ahli PPUMS agar sentiasa saling membantu dan berlapang dada dalam setiap teguran dan nasihat yang diterima demi mengangkat profesion kepegawaian,” ujarnya. 

Tambah Alna, PPUMS sentiasa komited untuk membudayakan majlis yang memuafakatkan kolaborasi di antara ahli dan Majlis Tertinggi UMS seperti yang telah dianjurkan.

“Langkah ini untuk memastikan ekosistem pengurusan sentiasa harmoni untuk memacu pentadbiran universiti yang gemilang,” tambahnya dalam satu kenyataan. 

PPUMS merupakan sebuah persatuan kakitangan UMS yang mula ditubuhkan pada tahun 2004.

Majlis sambutan tersebut telah dirasmikan oleh Naib Canselor UMS, Profesor Datuk Dr. Kasim Hj. Mansor bertempat di Dewan Bankuasi UMS. 

“Tahniah diucapkan kepada semua ahli PPUMS atas komitmen para exco yang telah mencurahkan bakti dalam memperjuangkan isu untuk dikemukakan kepada pengurusan tertinggi universiti.

“Saya berharap semangat berpersatuan dalam PPUMS ini dapat teruskan agar segala aktivti yang dirancang oleh persatuan ini dapat disertai oleh semua ahli pada masa akan datang,” ujar Kasim. – SABAH MEDIA

RELATED ARTICLES
Isu tempatan

Lebih 2,000 masyarakat imarahkan sambutan Maal Hijrah di Tungku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular