Sample Category Title

Utama

Kerajaan galak lebih ramai golongan wanita ceburi bidang mencabar

Utama

SPRM Sabah tumpaskan sindiket ‘pasport terbang’, 3 anggota penguat kuasa...

Isu tempatan

Guru Masuk Kampung Pedalaman Hantar Bahan PdPR Untuk Pelajar

Ketika tanggapan umum PdPR adalah kaedah dalam talian, namun apabila kaedah ini tidak berjalan baik atas sebab-sebab tertentu, guru-guru tidak mudah menyerah kalah dan...

KKTP Sedia Beri Laluan PPR Digunakan Sebagai Pusat Kuarantin COVID-19

Kementerian Kerajaan Tempatan dan Perumahan (KKTP) Sabah bersedia memberi laluan bagi Program Perumahan Rakyat (PPR) di negeri ini digunakan sebagai pusat kuarantin pesakit COVID-19.

JPKK Perlu Sediakan Profail Kampung Bagi Mudahkan Kerajaan Salur Bantuan...

Timbalan Ketua Menteri Datuk Seri Bung Moktar Radin mahu setiap kampung di Sabah khususnya di Dewan Undangan Negeri (DUN) Lamag perlu memiliki profail kampung...

Sabah Benarkan Solat Aidiladha Dan Ibadah Korban Dilaksanakan

Sabah membenarkan solat sunat Aidiladha dan pelaksanaan ibadah korban dijalankan dalam tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

PKPD: 2 Baharu, 1 Lanjut, 4 Tamat

Kerajaan Negeri memutuskan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di dua kawasan iaitu Kampung Tambulion Ulu, Kota Belud dan Kampung Kukut, Beaufort.

COVID-19 : 7 Kes Kematian, 338 Sembuh Dan 129 Kes Baharu...

Sebanyak tujuh kes kematian disebabkan COVID-19 direkodkan hari ini di Sabah membabitkan dua di daerah Tawau manakala masing-masing satu di Sandakan;Kunak;Kudat; Penampang dan Keningau.

7,320 Penduduk Dari Golongan B40,e-Kasih Terima Bantuan Bakul Makanan Di Kuala...

Seramai 7,320 orang penduduk di daerah ini terdiri dari golongan B40 dan yang berdaftar melalui e-kasih akan menerima sumbangan bakul makanan.

Sabah FC Lengkapkan Suntikan Vaksinasi : Kurniawan

Pasukan Sabah FC telah melengkapkan suntikan dos kedua apabila semua pemain, jurulatih serta pegawai pasukan selesai menerima vaksinasi pagi tadi.
- Advertisment -

Most Read