HomeIsu tempatanDelegasi UMS adakan kunjungan hormat ke pejabat Pengarah JTU Sabah

Delegasi UMS adakan kunjungan hormat ke pejabat Pengarah JTU Sabah

Read Time:1 Minute, 11 Second

Kota Kinabalu: Delegasi dari Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah mengadakan kunjungan hormat kepada Pengarah Jabatan Tanah dan Ukur (JTU) Sabah, Datuk Sr. Bernard Liew Chau Min di Wisma Tanah dan Ukur sebagai usaha meningkatkan hubungan universiti dengan jabatan-jabatan kerajaan dan agensi di peringkat negeri. 

UMS dalam kenyataan berkata, kunjungan delegasi UMS yang diketuai oleh Penolong Naib Canselor (Strategik), Prof. Dr. Mohammad Saffree Jeffree yang mewakili Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr. Kasim Mansor antara lain bertujuan untuk meningkatkan kerjasama dalam bidang-bidang berkaitan bagi menjadikan UMS sebagai rakan strategik yang sentiasa siap siaga menggunakan kepakaran yang ada dalam menjayakan agenda pembangunan negeri Sabah. 

“Selain memberi maklum balas mengenai perkembangan UMS, sesi kunjungan ini juga adalah medium terbaik UMS untuk menyampaikan hasrat universiti dalam memaksimumkan impak ilmunya kepada para penduduk negeri ini khasnya kepada komuniti luar bandar.

“Beberapa cadangan pembangunan tanah untuk tujuan mengintegrasikan pembangunan ilmu yang memberi manfaat kepada komuniti di luar bandar merupakan antara hal yang dibincangkan,” demikian menurut kenyataan tersebut. 

Kenyataan itu turut menyebut, kunjungan hormat itu turut membincangkan mengenai cadangan kerjasama dalam bidang latihan dan pembangunan kerjaya khasnya kakitangan perkhidmatan awam negeri yang boleh dilaksanakan dengan UMS sebagai salah satu universiti awam yang didirikan di negeri Sabah.

Turut sama dalam kunjungan hormat tersebut Pengarah Bahagian Pengurusan Tanah UMS, Firdaus Abdullah; Pengarah Pusat Komunikasi Korporat, Dr. Jakaria Dasan; dan Pengarah Jabatan Pembangunan dan Penyelenggaraan, Ir. Ts. Mohd. Ari Nazrul Abdul Rahman. 

RELATED ARTICLES
Isu tempatan

Pekerja pasang kabel besi di Sg Ulu Segama, dikhuatiri lemas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular